BLOG

Hírek, infók, tanácsok

Nem fogok ködösíteni. Ez a program nem való mindenkinek. Elsősorban annak ajánlom, aki
nyitott az alternatív terápiákra

előnyben részesíti a természetes gyógymódokat
tudatosan él és étkezik vagy már egy ideje érlelődik benne a gondolat, hogy változtatni kellene
ha már egészségesen él sem zárkózik el bizonyos korrigálásoktól.

Semmiképpen nem való neked, ha

  • elhiszed, hogy nincs idő a fejfájásra
  • nem érdekel, hogy mivel ártasz a hajadnak és a szervezetednek, mivel most erős vagy és energikus és biztosan tudod, hogy ez így is fog maradni
  • ha kuruzslásnak tekinted a holisztikus szemléletet (tehát azt, hogy minden, még a gondolkodásod is fontos és számít az állapotodban)
  • ha nem vagy hajlandó foglalkozni a mentális állapotoddal.

Ha ezek után is maradsz, elmondom, hogy milyen elgondolásból állítottam össze a hajterápiát.

Motívációs technikákkal támogatott, a modern coaching eszközöket alkalmazó életmódváltást segítő – előkészítő program ez, amely profi hajgyógyászati termékeket használ közvetlenül a fejbőrön keresztül, de kiterjed az egészségtudatosság területeire és esetleg felhasználhat más alternatív kezeléseket a hosszantartó és kézzelfogható eredmény érdekében.

Na, ebben a hosszú körmondatban benne van a lényeg. Persze ettől még neked nem biztos, hogy átjön a lényeg és valószínűleg csak az én lelkemnek tett jót, hogy ezt most ide leírhattam.

Mondok erre egy példát:

Minden alkalommal kihangsúlyozom, hogy fontos lesz a terápiában az étkezés megváltoztatása vagy korrigálása és lehetséges, hogy az életmódon változtatni kell.

Mi van akkor azonban, ha neked még napi 10 perced sincs magadra és az egészségedre, olyan szoros a napi időbeosztásod.

Ha próbálnál stresszmentesen élni, de olyan a munkahelyed, hogy holtfáradtan esel a lakásba és szó szerint égnek áll a hajad, ha a holnapi teendő listára gondolsz. Ezért fontos a kis lelkednek, hogy este kényelmesen bevacsorázz és utána kell a finom nasi is, amíg bevackolod magad és a kedvenc tv-sorozatod nézed. Én meg tudok érteni mindenkit, aki már napközben csak erről álmodozik. Ha már ez sem maradhat meg akkor inkább a paróka!

Ezt a nagy dilemmát azonban fel kell oldani, mert komolya elakadásokhoz és frusztrációhoz vezethet. Olyan ez, mint 10 összegabolyodott nyaklánc a fiókodban. Pont olyan nehéz és türelmet próbáló kibogózni a szálakat. Azt, hogy melyik csomó alatt rejlik a másik, melyiket kell előbb szétbontani.

Mondhatod, hogy neked igy jó, ahogy van és a hajad nem ettől hullik.

Pedig lehet, hogy DE!

És most még csak a hajad hullik tőle.

Nézz utána  a neten, hogy mi jöhet még ezután. (majd én is írok róla pár cikket)

Ezért jelentkeztem anno Life Coach képzésre, amely az életvezetéssel foglalkozik. Nem ad tanácsot, csak segít neked megtalálni a megoldásokat. És ebben az a lényeg, hogy ezek pont a te megoldásaid lesznek, nem az enyémek, mert azok csak rajtam segítenének.

De ha kibogóztuk a szálakat és megtaláltad a megoldásokat, akkor kell néhány módszer, recept, tanács a kivitelezéshez. Olyan módszerek, amelyek könnyebbé teszik azt, hogy a te időbeosztásoddal is megvalósítsd őket.

Sorolok párat: megnézzük, hogy most mit teszel jól vagy rosszul abból a szempontból, hogy egészségesebben élj.

És ha változtatni kell, akkor az hogyan lesz a legkevésbé fájdalmas: szokásprogram, időgazdálkodás, napirend kialakítása, motiváció kialakítása és fenntartása.

Vajon elég jól bánsz magaddal? Tudod oldani a napi stresszt? És ha nem, akkor hogyan szeresd annyira meg magad, hogy képes legyél kilépni a napi nyomás alól.

Természetesen ez a tágabb hajterápiás program része és egy alaposabb feltárást és hosszabb távú együttműködést igényel.

De ez a te választásod!

Szóval

annak aki fontolgatja az életmódváltást (de mondjuk nem tudja hogyan álljon neki) összeállítottam egy programot, aminek a neve: Hajadnál fogva. Ez egy hosszabb távú együttműködés lesz.

aki már egészségtudatosan él az a normál tanácsadást veheti igénybe, de azért felmérjük az állapotát és ha kell korrigálunk a haja érdekében.

Számukra is tudok hajterápiás termékeket ajánlani, de nem tudom a kézzelfogható eredményeket garantálni. A javulás persze náluk is elindul, de gyakran lassabban, mint azt szeretnék, ezért ők nem elkötelezettek, gyakran abbahagyják a kezeléseket. Sajnos ez van!

A programnak egyébként külön honlapot készítek és a továbbiakban azon majd bővebb infót találhatsz.

Szóval miben más a hajterápia? Talán attól, hogy ebben kerek-perec kimondom, hogy a terápia sikere csak 50%-ban múlik az én szakértelmemen vagy hozzáállásomon. A másik 50%-ot igenis neked kell hozzátenned!

Én a részemről alapos diagnózis után felállítom a terápiás javaslatot és hozzáteszek egy nagyon újszerűen összeállított programot azért, hogy a maximumot hozhasd ki belőle.

A többi rajtad múlik.

Vajon te a problémádra összeállított, rád szabott megoldást akarod vagy folytatod azt, amit eddig is tettél és az, ugye nem igazán vált be.

Hiszen akkor nem lennél itt.